Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-19 21:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pasta-med-djuralskarens-bolognese/

Recept

Pasta med djurälskarens bolognese

Foto: Ulrika Pousette

Tomatsåsen som är grunden i detta recept kan man smaksätta lite som man vill, kanske med rivet citronskal, kapris, stekta champinjoner, oliver eller tonfisk på burk. 

1. Sätt på en stor kastrull med rikligt med vatten till pastan och låt koka upp. Häll i ett par matskedar salt.
2. Tomatsås: Hacka löken fint. Skala moroten och skär den och sellerin i tunna skivor.
3. Stek löken mjuk och genomskinlig i smör och/eller olivolja. Tillsätt morot och selleri och stek i ytterligare några minuter. Lägg i tomatpuré och låt den fräsa med i någon minut.
4. Häll på tomater, krydda med socker och salt och rör om ordentligt. Låt såsen puttra i cirka 20 minuter. Smaka av. Skölj linserna i ett durkslag och lägg i dem i tomatsåsen.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
6. Lägg över pastan i stekpannan med ”köttfärssås”. Lägg i 1 msk smör och rör om ordentligt. Servera med riven parmesan.