Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 17:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pasta-med-kycklingfrikadeller/

Recept

Pasta med kycklingfrikadeller

Foto: Anette Nantell

MIDDAG. Dagen innan loppet gäller det att ladda med kolhydrater, men ät hellre flera mål än ett jättestort. Här är en variant på frikadeller i tomatsås, på mager kycklingfärs och milt kryddad. Ska man inte springa kan man ha lite vitlök i såsen.

Rätta artikel

1. Bryn lökhacket försiktigt i olja under omrörning så att det blir gyllenbrunt. Häll på vatten, krossade tomater och tomatpuré, smaksätt med en skvätt balsamvinäger, salt och peppar. Låt såsen koka ihop på låg värme medan du gör frikadellerna.
2. Blanda kycklingfärsen med ägg, parmesan­ost och kryddor till en jämn men ganska lös smet. Forma köttbullsstora frikadeller (skölj händerna med kallt vatten så går det lättare) och lägg på vattensköljd skärbräda.
3. Lägg försiktigt ner frikadellerna i tomatsåsen och sjud försiktigt tills de är tillagade rakt igenom, cirka 20 minuter.
4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med såsen. Strö lite parmesanost över och servera.