Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 20:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pasta-med-lax-och-fankal/

Recept

Pasta med lax och fänkål

Koka pastan i saltat vatten efter anvisning på paketet.

Skär laxfilén i tärningar, ca 2 cm sida, salta och peppra.

Putsa bort skaft och eventuellt skadade delar, skölj och skiva den halverade fänkålen. Skala och tärna löken.

Fräs fänkål och lök i lite olivolja utan att det tar färg. Smula i buljongtärning och tillsätt vatten. Klicka i färskosten och låt det koka ihop lite.

Lägg i laxtärningarna och sjud på låg värme några minuter tills laxen är nätt och jämnt genomkokt. Droppa över saft och strö över klippt dill och lite raspat skal (tvätta frukten noga innan!).

Servera den avrunna pastan med lax- och fänkålssåsen.