Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 20:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pasta-med-ragu-pa-kycklingfars/

Recept

Pasta med ragu på kycklingfärs

DN Text

Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten.

Hacka lök och vitlök och skiva sellerstjälken ganska tunt. Fräs upp allt i olivolja i en rymlig stekpanna.

Lägg i köttfärsen och rör medan den steks så att det blir smuligt. Tillsätt tomatpuré och rör om. Lägg i tomaterna skurna i stora tärningar samt persiljan. Stek under omrörning. Krydda med spiskummin, salt, peppar och socker efter smak. Låt småputtra medan pastan kokar klart. Den som vill ha pastasåsen lite rinnigare kan tillsätta en halv deciliter vatten, gärna kokvatten från pastan.

Lägg den avrunna pastan i såsen och riv eller strimla (med zestjärn) citronskal över. Blanda och servera omgående.