Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-24 13:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pasta-med-rakor-och-brytarter/

Recept

Pasta med räkor och brytärter

DN Text

Rensa räkorna. Koka upp vatten till pastan och koka den enligt anvisning på förpackningen. Lägg i ärtskidorna när någon minut av koktiden återstår. Häll av vattnet - gärna i den form som pastan ska serveras i så den värms upp.

Blanda pastan och ärtskidorna med olja och färskost. Rör i räkorna, och krydda med peppar, rivet eller finstrimlat citronskal och lite pressad citron. Smaka av med salt.

Lägg upp pastarätten på ett serveringsfat och strö över lite färska dillblad.

Tips: Snygga, tunna strimlor av citron eller apelsinskal får man med hjälpt av ett zesstjärn, ett behändigt litet verktyg till överkomligt pris. En praktisk pryl för den som ofta använder det tvättade skalet av citrusfrukter i matlagningen.