Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 18:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pasta-med-rokt-flask-och-purjo/

Recept

Pasta med rökt fläsk och purjo

DN Text

Koka pastan i lättsaltat vatten.

Skär fläsk eller bacon i tärningar eller strimlor. Skölj purjon noga och skär i centimeterbreda ringar. Finhacka vitlöken.
Stek rökt fläsk/bacon i torr stekpanna. Lägg i purjo och vitlök och stek några minuter, det ska inte ta färg.

Lägg i halverade körsbärstomater, oliver och rosmarin och vrid över några varv peppar.
Spara någon halvdeciliter av kokspadet när du låter pastan rinna av.

Blanda pastan i kastrullen med tomatpesto, kokvatten och fläsk-purjofräset. Servera gärna med parmesanost.