Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 22:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pasta-med-rokt-flask-och-purjo/

RECEPT

Pasta med rökt fläsk och purjo

DN Text

Koka pastan i lättsaltat vatten.

Skär fläsk eller bacon i tärningar eller strimlor. Skölj purjon noga och skär i centimeterbreda ringar. Finhacka vitlöken.
Stek rökt fläsk/bacon i torr stekpanna. Lägg i purjo och vitlök och stek några minuter, det ska inte ta färg.

Lägg i halverade körsbärstomater, oliver och rosmarin och vrid över några varv peppar.
Spara någon halvdeciliter av kokspadet när du låter pastan rinna av.

Blanda pastan i kastrullen med tomatpesto, kokvatten och fläsk-purjofräset. Servera gärna med parmesanost.