Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-22 23:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pasta-med-rucola-och-bacon-1989/

Recept

Pasta med rucola och bacon (1989)

DN Text

Koka upp saltat vatten och lägg i pastan. Låt den koka i fem minuter innan den sköljda och strimlade rucolan läggs i pastavattnet.

Koka tills pastan är precis klar (al dente med aningen hård kärna). Skär under tiden det rökta fläsket i tärningar och lägg det i en liten stekpanna med en sked olivolja och bryn.

Häll av pastavattnet och lägg pasta och rucola i en värmd skål. Lägg i fläsktärningar och krydda med nymald peppar. Blanda och lägg upp på tallrikar.

Hyvla över flagor av grana-ost och servera genast.