Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-24 18:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pasta-med-skockor-och-sardeller/

Recept

Pasta med skockor och sardeller

DN Text

Uteslut sardellerna om du vill göra rätten vegetarisk. Ta i stället mer kapris som har lite av samma sting, särskilt saltinlagd kapris.

Koka pastan.

Skölj kronärtskockor och kapris i vatten.
Hacka vitlök och sardeller och fräs upp i olivolja. Dela kronärtskockorna på hälften och lägg i pannan med vitlöksfräset.

Stek några minuter. Lägg i kapris och hackad persilja. Späd med någon halvdeciliter av pastavattnet, eller en skvätt vitt vin.
Vrid över peppar ur kvarn.

Smaka om det behövs salt, sardellerna brukar ge tillräcklig sälta. Vänd runt pastan med kronärtskocksfräset i pannan och lägg upp i varma tallrikar.