Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-06 20:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pasta-med-tonfisk-och-paprika/

Recept

Pasta med tonfisk och paprika

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i strimlor. Fräs upp i en panna med olivolja. Stek tills löken börjar bli mjuk och glansig. Låt tonfisken rinna av. Vänd ner tonfisken delad i bitar i pannan samt cirka ½ dl av spadet. Tillsätt kapris, oliver och senap. Vänd runt, smaka av med salt och peppar.
Blanda gärna den avrunna pastan med tonfisksåsen före servering. Spara lite av såsen att toppa portionen med.

Den som vill ringlar över lite olivolja.