Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-26 06:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pasta-med-trattisar-och-bacon/

Recept

Pasta med trattisar och bacon

DN Text

Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Stek svampen (även torkad, blötlagd går fint att använda) i torr panna så att den mesta vätskan går bort. Lägg sedan i bacontärningarna, hackad lök och vitlök och en klick smör och stek tillsammans med svampen. Vrid över peppar ur kvarn och lite salt.

Häll på grädde och eventuellt lite vatten eller vitt vin och låt koka ihop några minuter. Krydda med timjan, smaka av om det behövs mer salt. Vänd sist ner hackad persilja.
Blanda såsen med den kokta, avrunna pastan och servera med riven ost, gärna i varma djupa tallrikar.