Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 12:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pasta-puttanesca-1/

Recept

Pasta puttanesca

Rätta artikel

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.

2. Halvera tomaterna. Fräs dem i 1 1/2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Låt sardellerna rinna av och lägg dem och kapris i stekpannan. Fräs ytterligare ca 3 min. Blanda i oliverna och krydda med salt och peppar.

3. Fräs pastan i 1 1/2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Toppa med såsen. Strö över basilika och servera med parmesanost.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 31 g fett, 21 g protein, 35 g kolhydrater