Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 09:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pastagratang-med-paprika-och-farost/

Recept

Pastagratäng med paprika och fårost

DN Text
Bild: Ann-Sofi Rosenkvist

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan mjuk i saltat vatten. Stek paprika, lök och vitlök mjukt i lite olja. Rör ner sambalkrydda och oregano. Rör ihop kesellan med ajvar och salt och peppar.

Blanda den kokta, avrunna pastan med övriga ingredienser (utom den rivna osten) och lägg i en smord, ugnseldfast form. Strö riven ost över ytan.

Grädda cirka 25 minuter.

Servera gratängen med en krispig grönsallad.