Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-20 04:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pastapaket/

RECEPT

Pastapaket

Sätt ugnen på 250 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet men så att den har lite bitmotstånd kvar. Låt den rinna av.

Tärna auberginen. Stek den i lite olivolja helst i panna av teflontyp.

Tärna löken och hacka vitlöken. Strimla sardellerna. Lägg i lök, sardeller och kapris när aubergintärningarna börjar mjukna och fått lite färg, och vänd runt. Låt allt steka en stund tillsammans.

Häll på buljongen och tomatpurén och sjud några minuter. Lägg i hela urkärnade oliver och smaka av med peppar och eventuellt salt.

Blanda pastan med auberginfräset och fördela blandningen på två ark smörgåspapper, bakplåtspapper eller ugnsfolie. Strö över riven ost.

Vik ihop papperet till en "söm" på ovansidan så paketet stängs. Ställ in dem på plåt i ugnen 7-8 minuter, lite längre tid för aluminiumfolie.

Lägg ett pastapaket på tallriken, öppna och känn doften!