Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 12:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pastarullar-med-svamp-och-buljong/

Recept

Pastarullar med svamp och buljong

Foto: Ulrika Pousette

Pak soi är en asiatisk kål som säljs i olika storlekar. Hittar du den inte i din butik kan den ersättas med blad av kinakål som kokas ca 1 minut.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken.

2. Fräs svamp, purjolök och vitlök i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Låt fräset svalna. Riv parmesanosten och blanda med svampfräs och ricotta.

3. Fördela röran på lasagneplattorna och rulla ihop dem. Lägg rull- arna i en ugnssäker form. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Häll buljongen över rullarna och täck med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

4. Ansa och koka pak soi i lättsaltat vatten ca 5 min. Servera pastarullarna med buljongen och pak soi.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 24 g fett, 26 g protein, 41 g kolhydrater