Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 09:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pastasallad-med-grillat-gront/

Recept

Pastasallad med grillat grönt

DN Text

Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta löken, skär paprikan i breda strimlor och skiva squashen. Dela tomaterna mitt itu.

Lägg alla grönsakerna på bakplåtspapper på ugnsplåt. Salta lätt. Rosta grönsakerna i ugnen i cirka 15 minuter.

Koka under tiden pastan al dente. Häll av vattnet och blanda den varma pastan med tomatpesto och olivolja.

Vänd ner de rostade grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Strö eventuellt över hackad bladpersilja eller basilika.

Stekt korv eller halloumi passar fint att servera på toppen av varje portion pastasallad om man vill ha en mer mättande middag.