Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 21:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pate-au-choux-med-lojrom-och-aggkram/

Recept

Pate au choux med löjrom och äggkräm

Foto: Fredrik Funck

Små fluffiga bollar som fylls med löjrom och en god äggkräm. Bullar och kräm kan förberedas.

Rätta artikel

1. Pate au choux. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 i vanlig ugn). Värm vatten, mjölk och smör. Rör ner mjöl, socker och salt och vispa till en tjock deg.
2. Häll degen i en degblandare och blanda på medelhastighet, häll ner äggen, ett åt gången, och blanda till en smidig deg. Lägg över degen i en spritspåse.
3. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt. Spritsa ut små bullar och grädda i ugn tills de är gyllene, ca 10–20 min beroende på storlek. Låt svalna helt.
4. Äggkräm. Värm alla ingredienser i kastrull på medelvärme under konstant vispning tills det tjocknar, det är viktigt att vara varsam så att det inte blir för varmt. När krämen är len och tjock så saltar man efter smak. Lägg upp krämen i en spritspåse.
5. Vid servering: Skär av toppen på pate au choux-bullarna. Spritsa i äggkräm och toppa med löjrom och dill.