Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 06:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/penne-e-pomodorini-al-gratin/

Recept

Penne e pomodorini al gratin

DN Text

Ställ ugnen på 225 grader. Dela tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, smaksätt med salt och nymald svartpeppar. Strö över den rivna osten och täck med ströbröd.

Gratinera tomaterna. När de har sjunkit ihop en smula och osten har smält är de färdiga, efter cirka 20 minuter. Koka under tiden pastan. När denna är klar, häller man av den (spara 1 dl av vätskan). Blanda pastan tillsammans med tomaterna över en varm spisplatta i en gryta eller direkt i den ugnsfasta formen. Om pastan verkar torr tillsätter man en smula olivolja och en liten del av den sparade vätskan. Serveras med riven torr pecorino eller parmesan.