Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-18 07:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pepparrotspotatis-till-rokt-renstek/

Recept

Pepparrotspotatis till rökt renstek

Foto: Holger Edström

Snabblagad rätt med frysta grönsaker och pepparrotssmakande sås. Använd färska grönsaker om du har mer tid.

1. Skala och halvera potatisen. Tina grönsakerna. Koka potatisen nästan mjuk i saltat vatten. Lägg i grönsakerna och låt dem koka med när ca 4 min återstår av koktiden.

2. Låt potatis och grönsaker rinna av. Håll dem varma under lock med en bit hushållspapper.

3. Smält osten i en kastrull tillsammans med grädde och vatten. Tillsätt salt och peppar.

4. Servera potatis och grönsaker med sås och rökt renstek.

Näring/portion: Ca 530 kcal, 18 g fett, 30 g protein, 60 g kolhydrater