Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-26 09:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pepprad-rostbiff-med-svartvinbarssas/

Recept

Pepprad rostbiff med svartvinbärssås

DN Text

Sätt ugnen på 125 grader.

Klappa in köttet med grovstött peppar, gärna blandat svart- och rosé. Stick en köttermometer mitt i köttbiten. Lägg den i en liten form och ställ in i ugnen. Stek till 60 graders innertemperatur för rosa-rött kött.
Ta vara på och sila stekskyn till såsen. Låt köttet vila ca 20 minuter innan det skärs upp.

Blanda allt till såsen utom maizena i en kastrull och låt koka ihop i 10 minuter. Rör ihop redningen och vispa i såsen. Koka upp och låt sjuda några minuter.

Servera köttet med sås och potatismos samt pak choy, en mjäll kinesisk kålsort.

Tillhörande recept:

Vin- och honungsbräserad pak choy