Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 21:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/persikokaka-med-jordgubbar/

Recept

Persikokaka med jordgubbar

Saftig kaka med bittermandel, mandelmassa och persikor. Persikorna göms inuti kakan och blir saftigt söta i ugnen. Toppa med jordgubbar eller andra sommarbär.

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, olja och socker vitt och fluffigt. Gärna i en hushållsassistent annars med en elvisp.

3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa hela tiden. Riv mandelmassan och vispa in. Vispa i mjölken och bittermandeloljan.

4. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa hastigt in i smeten.

5. Smöra en springform (ca 24 cm i diameter) och klä eventuellt botten med bakplåtspapper. Fyll formen med smet.

6. Dela och kärna ur persikorna. Placera ut persikorna i formen med öppningen nedåt.

7. Baka mitt i ugnen cirka 40 minuter. Låt kakan svalna.

8. Toppa med lättvispad grädde och jordgubbar.

Tips! Kakan kan försiktigt delas på mitten och monteras i två våningar med grädde och skivade jordgubbar emellan. Dubbla i så fall mängden grädde.