Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-18 09:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/picklad-rodlok/

Recept

Picklad rödlök

Att pickla rödlök är både snabbt och enkelt. Foto: Pi Frisk

Picklad lök, alltså lök inlagd i en så kallad 1-2-3-lag, har blivit ett populärt tillbehör till exempelvis hamburgare. Det är enkelt och snabbt att göra, och man kan experimentera med olika slags lök och ersätta ättikspriten med till exempel äppelcidervinäger.

1. Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Låt svalna.

2. Skala och skiva löken riktigt tunt, gärna med mandolin, och lägg i en burk. Slå den ljumna lagen över och låt stå tills det kallnat.

3. Löken håller cirka 1-2 veckor i kyl men är godast de första dagarna.