Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-24 09:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pilsnergravad-algstek/

Recept

Pilsnergravad älgstek

DN Text

1. Lägg älgköttet i en plastpåse. Häll i ölet och knyt påsen med så lite luft som möjligt kvar. Låt ligga i kylskåp i ett dygn. Vänd någon gång.

2. Blanda salt, socker och peppar i en ny påse. Lägg ner köttet, knyt om påsen och skaka om den så att köttet täcks av blandningen.

3. Låt köttet vila i 2 dygn i kylskåpet. Vänd den 1-2 gånger per dygn.

4. Frys in köttet i 2-3 dygn när gravningen är klar.

5. Skär upp köttet i tunna skivor när det bara tinat lite grann (då är det lättare att skära tunna i skivor). Resten av köttet kan läggas tillbaks i frysen.