Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 02:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pimientos-de-padron/

Recept

Pimientos de padrón

Piementos de padrón är ett slags små gröna paprikor, som man ibland kan ha tur och hitta i välsorterade butiker. De kan bytas ut mot ”Civri paprika” eller ”Carli paprika”, långa gröna paprikor, även om resultatet inte blir exakt detsamma.
Rätta artikel

1. Lägg pimientosen tillsammans med olivoljan i folie och gör ett paket.

2. Lägg paketet på grillen och låt ligga ett par minuter. Om man vill kan man också lägga pimientosen direkt på grillen, men det är lite pilligare. Droppa i så fall över lite olja när de är klara.

3. Lägg över på lämplig tallrik och toppa med flingsalt och gräslök.