Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-30 09:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pizza-med-chevre/

Recept

Pizza med chèvre

Chèvre
Chèvre Foto: Rickard RÖnnerstam

En pizza med mycket ost – det är klart att det blir supergott! Den fungerar också fint som en förrätt om man gör en mindre sats.

1. Sätt ugnen på 300 grader eller så högt det går. Lägg en pizzasten på ett galler i mitten av ugnen. Forma degbitarna till runda pizzabottnar.

2. Skär mozzarellan i bitar. Skiva chèvren. Riv parmesanosten. Bred 2 msk tomatsås på en botten och lägg på ca 50 g mozzarella. Bryt ca 50 g chèvre i bitar och lägg på pizzan tillsammans med valnötter.

3. Kontrollera att ugnen är varm och sätt på grillfunktionen. Baka pizzan ca 5 minuter – den ska få rejält med färg. Ringla över lite honung, lägg på rucola och strö över parmesan.

4. Gör likadant med resten av bottnarna.