Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-22 02:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pizza-med-potatis-bacon/

Recept

Pizza med potatis & bacon

Foto: Rickard Rönnerstam

Potatis är inte så vanligt på pizzor i Sverige, men det är väldigt gott. Baconen ger pizzan en lite rökig smak.

1. Sätt ugnen på 300 grader eller så högt det går. Lägg en pizzasten på ett galler i mitten av ugnen. Forma degbitarna till runda pizzabottnar.

2. Strimla baconen och stek i en stekpanna. Skiva potatisen. Dela löken och skiva den tunt. Hacka gräslöken. Bred 4 msk crème fraiche på en botten. Lägg på potatis, rödlök och bacon.

3. Kontrollera att ugnen är varm och sätt på grillfunktionen. Baka pizzan ca 5 minuter – den ska få rejält med färg. Strö över gräslök. Gör likadant med resten av bottnarna.