Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 15:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/poire-du-coiffeur/

Recept

Poire du coiffeur

Foto: Fredrik Funck

”Frisörens päron” är en nyuppfunnen snabb-dessert som man kan göra var helst där det finns en hårtork. Chokladgodiset ska vara tunt och knaprigt: apelsin-crisp, after eight, daim eller liknande. Man kan behöva hålla i godiset så att det inte far iväg.

1. Kärna ur päronen och skär dem i tunna skivor.
2. Lägg chokladen ovanpå päronen.
3. Värm chokladen med hårtorken tills den smälter. Servera.