Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-08 23:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/polenta-1/

Recept

Polenta

Koka upp vatten, mjölk och salt i en liten kastrull gärna med släpp-lättbeläggning. Häll i polentan i en fin stråle under vispning. Minska värmen och sjud under omrörning i cirka fem minuter tills polentan släpper kastrullens kanter. Rör ner smöret.

Fondue på nytt sätt med klassikerna brie eller camembert är otroligt enkelt att göra. Köp osten i träask och baka i ugnen tills innanmätet är varmt och rinnigt. Sätt gärna extra smak med vin och örter.