Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 20:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/polenta-med-caponata/

Recept

Polenta med caponata

Polenta med caponata. Foto: Linus Hallgren

Polenta tycker om att paras ihop med smakrika röror, som en siciliansk caponata. Perfekt drinktilltugg eller lätt lunch och en stjärna på buffébordet.

Rätta artikel

1. Polenta: Pressa ner ett ark bakplåtspapper i en form, cirka 30 x 20 cm. 

2. Koka upp vattnet och häll ner polentan. Låt sjuda under omrörning i cirka 20 minuter, eller tills du har fått en tjock, krämig gröt.

3. Hacka rosmarinen fint och blanda ner i polentan tillsammans med riven ost, olivolja, salt och svartpeppar. Häll ner i formen och jämna till ytan. Låt svalna helt i kylskåpet.

4. Skär polentan i fyrkanter och pensla med olivolja. Lägg på grillen tills den får fina grillränder.

5. Caponata: Tärna auberginen och stek i olivoljan tills den mjuknat och fått fint med färg.

6. Hacka rödlök, vitlöksklyftor, paprika och tomater fint. Låt steka med auberginen i några minuter.

7. Halvera oliverna och vänd ner tillsammans med kapris, mandelflagor, strösocker, oregano, rödvinsvinäger, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt allt puttra på svag värme i 10 minuter. Vänd ner den finhackade persiljan och häll över allt i en skål. Låt svalna helt i kylskåpet.

8. Toppa den grillade polentan med caponata och servera.