Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-07 16:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/polentapaj-med-gronkal/

RECEPT

Polentapaj med grönkål

Sätt ugnen på 225 grader
Koka upp vatten och buljongtärning. Vispa i polentagrynen under kokning och fortsätt vispa medan grynen tjocknar till en grötliknande konsistens som börjar kännas lite stadig, det tar cirka 7–8 minuter. Rör ner smöret.

Bred ut polentan ca halvcentimetertjockt med hjälp av slicke­pott i en väl oljad, stor pajform med låg kant. Tryck till lite efterhand medan polentan stelnar så att kanten inte sjunker ner.

Tina grönkålen och låt den rinna av i en sil några minuter. Rör i kesella, ägg, riven ost och buljongkoncentrat. Smaka av med muskot, salt och tabasco.

Fyll polentapajskalet med blandningen. Skär tunna långa strimlor av paprikan och lägg ut som strålar från mitten av pajen.

Grädda cirka 25 minuter mitt i ugnen eller tills fyllningen stadgat sig.

Vid servering: Strö över klippt gräslök, för smak och grönare färg, och lägg hoprullade skivor av skinka eller lax mellan paprikastrimlorna. Eller servera pajen för sig med lax eller skinka på ett fat bredvid.