Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 12:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/poor-vego-boy/

Recept

Poor vego boy

Foto: Anette Nantell

Poor boy är en just fattigmansversion av burgare eller varmkorv. Här har jag gjort en vegetarisk version med en smaskig blomkålsröra.

Rätta artikel

1. Bryt blomkålen i småbitar och lägg dem i en kastrull. Häll på vatten så det täcker. Tillsätt salt och låt koka upp. Låt sjuda under lock i tio minuter tills blomkålen blir mjuk men inte urkokt. Häll av vattnet och låt svalna.
2. Fintärna svampen och smörstek den på medelgod värme i en stekpanna. Lägg i blomkålen och fortsätt steka med mer smör. Mosa gärna med en gaffel. Smaka av med salt, spiskummin och svartpeppar. Låt svalna.
3. Skär itu källarfranskorna på tvären. Bre dem med smör. Lägg på blomkålsröran, cheddarost, senap, ketchup och annat gott ni kan komma på.