Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 12:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/portabellosandwich-med-vasterbottensost-och-gronkal/

RECEPT

Portabellosandwich med västerbottensost och grönkål

När man grillar på direkt glöd under lock får man en djupare grillsmak. Men var uppmärksam – det är lätt att glömma bort grönsakerna under locket.

1. Tänd grillen. Sprid ut den glödande kolen.
2. Skär av foten på svampen. Lägg ut ett aluminiumfolieark, rippla över oljan och strö över timjan, vitlök och salt. Lägg på svamparna med topparna uppåt. Lägg ett ark aluminiumfolie över och vik ihop kanterna så det blir ett tättslutande paket. Grilla över direkt glöd under lock cirka 15 minuter eller tills svampen är genomlagad.
3. Ta svampen från grillen och låt den svalna något. Vänd två av hattarna och lägg osten på dem. Stek grönkålen hastigt i en het stekpanna med lite smör. Fördela kålen på osten och lägg på de andra svamphattarna.
4. Fäst ihop svamparna med ett grillspett och lägg dem på grillen över direkt glöd under lock. Vänd efter 2 minuter. Dela svamparna i klyftor vid servering.

Ämnen i artikeln

Recept

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt