Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 20:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/portabellosandwich-med-vasterbottensost-och-gronkal/

Recept

Portabellosandwich med västerbottensost och grönkål

Foto: Rickard Rönnerstam

När man grillar på direkt glöd under lock får man en djupare grillsmak. Men var uppmärksam – det är lätt att glömma bort grönsakerna under locket.

1. Tänd grillen. Sprid ut den glödande kolen.
2. Skär av foten på svampen. Lägg ut ett aluminiumfolieark, rippla över oljan och strö över timjan, vitlök och salt. Lägg på svamparna med topparna uppåt. Lägg ett ark aluminiumfolie över och vik ihop kanterna så det blir ett tättslutande paket. Grilla över direkt glöd under lock cirka 15 minuter eller tills svampen är genomlagad.
3. Ta svampen från grillen och låt den svalna något. Vänd två av hattarna och lägg osten på dem. Stek grönkålen hastigt i en het stekpanna med lite smör. Fördela kålen på osten och lägg på de andra svamphattarna.
4. Fäst ihop svamparna med ett grillspett och lägg dem på grillen över direkt glöd under lock. Vänd efter 2 minuter. Dela svamparna i klyftor vid servering.