Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 18:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/portugisisk-citronmakrill-med-kryddig-salsa/

Recept

Portugisisk citronmakrill med kryddig salsa

1. Sätt ugnen på 200º. Skölj den ena citronen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Pressa saften ur den andra citronen.

2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och lägg på citronskivorna. Ringla över oljan och hälften av citronsaften. Tilllaga mitt i ugnen ca 10 min.3. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Blanda lök, vitlök, tomat och persilja med resten av citronsaften. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.4. Servera fisken med salsan och nykokt potatis.

Näring/portion ca 450 kcal, 23 g fett, 29 g protein, 31 g kolhydrater