Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 07:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/potatis-med-gravlax-och-senapssas/

Recept

Potatis med gravlax och senapssås

1. Skrubba potatisen I ljummet vatten och halvera dem på längden. Tillaga potatisen i mikro på 750 W cirka 5 minuter.

2. Stek sedan potatisen i 1 msk olja I en stekpanna. Salta och peppra.
3. Skala och finhacka löken. Skär laxen i bitar.

4. Vispa ihop 2 msk olja, senap, honung, citronsaft och vatten. Servera potatisen med lax, sås, rucola och citron.

Näring/portion 430 kcal, 20 g fett, 22 g protein, 39 g kolhydrater