Älskade potatis! Mångsidigare råvara får man leta efter. Färskpotatis behöver inte dillkokas jämt. Jens Linder tipsar om andra sätt att tillaga dem.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-26 16:47
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/potatis-och-purjolokssoppa/
Potatis- och purjolökssoppa
1. Strimla den noggrant sköljda purjolöken. Skala och skär potatisen i tärningar. Hacka vitlöken. Fräs upp i lite olja i en kastrull, löken ska bara mjukna, inte ta färg.
2. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka upp. Låt småkoka under lock cirka 15 minuter eller tills potatisen börjar bli mosig. Smaksätt med lite nymald peppar och eventuellt salt.
3. Ta kastrullen från värmen och rör sönder med slev eller elvisp på låg hastighet. Den som vill ha soppan lite lyxigare rör ner grädde av valfri fetthalt. Strö över kryddgrönt och servera soppan med bröd och ost.