Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-10 22:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/potatiscarpaccio/

RECEPT

Potatiscarpaccio

Foto: Columbus Leth (Ur ”Sallader året runt” av Mette Løvbom)

Var försiktig vid tillagningen, så att potatisarna inte mister sin speciella nötsmak och inte heller sin spänst. Jag sköljer potatisarna och kokar dem i lättsaltat vatten i ca 5 minuter, innan jag låter dem dra i kokvattnet till de precis släpper taget när jag sticker en grönsakskniv i dem. Hur länge ska de dra? Mellan 5 och 15 minuter beroende på storlek, sort och tid på säsongen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.