Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-21 11:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/potatiscarpaccio/

Recept

Potatiscarpaccio

Foto: Columbus Leth (Ur ”Sallader året runt” av Mette Løvbom)

Var försiktig vid tillagningen, så att potatisarna inte mister sin speciella nötsmak och inte heller sin spänst. Jag sköljer potatisarna och kokar dem i lättsaltat vatten i ca 5 minuter, innan jag låter dem dra i kokvattnet till de precis släpper taget när jag sticker en grönsakskniv i dem. Hur länge ska de dra? Mellan 5 och 15 minuter beroende på storlek, sort och tid på säsongen. 

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in