Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 13:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/potatisgratang-med-oliver/

Recept

Potatisgratäng med oliver

DN Text

Sätt ugnen på 200 grader. Fin potatis behöver bara tvättas noga och skrubbas, är skalet skrovligt är det bättre att skala den. Skiva potatisen. Skiva även oliverna.
Riv osten.

Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, oliver, kryddgrönt och riven ost i formen. Spar lite ost att lägga överst. Peppra och salta lätt på varje lager med potatis, det behövs inte särskilt mycket salt eftersom såväl buljongen som oliverna har en hel del sälta.

Häll över den varma buljongen - så mycket att det nätt och jämnt når upp till översta lagret. Strö på den sparade rivna osten. Grädda i ugnen 45 minuter eller till dess potatisen är genommjuk och ytan har fått vacker färg.