Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-18 00:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/potatismos-med-selleri/

Recept

Potatismos med selleri

DN Text

Skala potatis och rotselleri och skär i mindre bitar. Koka dem riktigt mjuka i vatten, precis så det täcker, med lite salt.

Ta kastrullen från plattan. Häll av vattnet och kör med elvisp på låg hastighet med mjölk och smör tills potatisen blivit mos.
Vispa inte för länge – då kan det bli klistrigt.

Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Vänd ner persiljan.

Variant på "Medelhavsvis"
Koka potatis och selleri med en buljongtärning i vattnet i stället för salt. Spara lite av buljongen när potatisen är färdigkokt. Mosa potatisen med 2–3 msk olivolja och ½–1 dl av buljongen.
Smaka av med citron, salt och peppar.