Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 00:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/potatispannkaka/

Recept

Potatispannkaka

Foto: Ulrika Pousette

En perfekt rätt att samlas runt! De minsta kanske föredrar lingonsylt och en morotsstav till pannkakan, medan någon annan toppar med kapris, rödlök, fetaost eller annat gott.

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala och riv potatisen grovt.

3. Vispa samman en pannkakssmet av mjöl, salt, mjölk och ägg och blanda ner potatisen i den.

4. Häll i en välsmord långpanna (modell vanlig stor ugn, alltså ungefär 35x40 cm) och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills pannkakan stannat och fått fin färg. Servera med valfritt tillbehör.

Tips!
I stället för potatis är det gott att ”gömma” färsk, smörstekt grönkål och ett par nävar riven ost i ugnspannkakan.

Receptet är hämtat ur Sara Ask och Lisa Bjärbos bok ”Mera Vego – mat för hela familjen” (Ordfront förlag).

Här hittar du hela menyn till vecka 4.

Här hittar du samtliga veckomenyer.