Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 18:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/potatissallad-med-flask-och-korsbar/

Recept

Potatissallad med fläsk och körsbär

Det här är comfort food för sommarsjälar. Matig potatis, söta körsbär, salt fläsk och ett gäng rosmarinkvistar på det. Sköter sig själv och smakar som änglamat. Änglamat för lastbilschaffisar och tuffingar, alltså.

1. Värm upp ugnen till 225 grader, grillfunktion. Skär potatisen i tunna skivor, strimla löken och lägg alltsammans i en ugnsform smord med lite olja. Tärna fläsket grovt och lägg det ovanpå potatisen. Krydda med salt och peppar och ringla över oljan.

2. Rosta blandningen i mitten av ugnen i 20–25 minuter, eller tills potatisen är mjuk och allt börjar få fin färg. Tillsätt körsbär och rosmarin efter halva tiden.

3. Servera salladen ljummen, med lite rucola på toppen.