Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 21:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/potatissallad-med-flask-och-korsbar/

Recept

Potatissallad med fläsk och körsbär

Det här är comfort food för sommarsjälar. Matig potatis, söta körsbär, salt fläsk och ett gäng rosmarinkvistar på det. Sköter sig själv och smakar som änglamat. Änglamat för lastbilschaffisar och tuffingar, alltså.

Foto: Åsa Dahlgren

1. Värm upp ugnen till 225 grader, grillfunktion. Skär potatisen i tunna skivor, strimla löken och lägg alltsammans i en ugnsform smord med lite olja. Tärna fläsket grovt och lägg det ovanpå potatisen. Krydda med salt och peppar och ringla över oljan.

2. Rosta blandningen i mitten av ugnen i 20–25 minuter, eller tills potatisen är mjuk och allt börjar få fin färg. Tillsätt körsbär och rosmarin efter halva tiden.

3. Servera salladen ljummen, med lite rucola på toppen.