Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 22:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/potatissallad-med-majrova-och-kalrabbi/

Recept

Potatissallad med majrova och kålrabbi

Krämig potatissallad med mycket grönt. Foto: Thomas Karlsson

Gör potatissalladen lite roligare med mer grönsaker. 

1. Koka upp vatten och salt. Lägg i färskpotatisen och låt sjuda i 15 minuter. Skala under tiden majrova och kålrabbi och skär dem i kuber på cirka 2 centimeter. 

2. Efter 15 minuter, lägg i bitarna av majrova och kålrabbi i koket. Sjud tills färskpotatisen är mjuk, i 3–4 minuter.

3. Häll av vattnet och låt potatis, kålrabbi och majrova rinna av i ett durkslag. Låt dem svalna.

4. Blanda gräddfil och majonnäs med libbsticka (eller annan ört) samt rädisor och rödlök. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå en stund. Servera salladen kall eller sval.