Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-21 13:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/potatissallad-med-nobissas/

Recept

Potatissallad med nobissås

DN Text

Skölj och skrapa potatisen. Skär i tunna skivor.
Koka upp en gryta till hälften fylld med vatten. Lägg i potatisen, häll av överflödigt vatten. Det räcker att vattnet knappt täcker.
Koka knappt 10 minuter tills potatisen är precis mjuk.
Gör under tiden i ordning nobis­såsen.
Mjukkoka äggen vitan ska vara fast och gulan rinnande. Lägg i kallt vatten och koka upp. 4 minuter för små eller rumsvarma ägg och 5 minuter för stora eller kalla ägg.

Ta upp och spola av dem i kallt vatten. Skala äggen.
Lägg i en skål. Mosa äggen grovt med en gaffel. Rör först i vinägern, senapen och därefter oljan droppvis medan du rör. Öka så småningom till en stråle. Salta och peppra. Såsen ska smaka mycket!
Häll av kokvattnet från potatisen. Vänd ner potatisen medan den är varm i nobissåsen.
Skölj spenat och salladsblad. Låt rinna av eller klappa torr med hushållspapper.
Lägg upp det gröna på ett fat.
Vänd ner klippt gräslök och hackad dill i potatissalladen. Lägg upp potatissalladen på fatet med spenat och sallad,
En skiva lufttorkad skinka, böckling eller annan rökt fisk liksom grillade hamburgare är gott till. Vegetariskt tillbehör till potatisalladen är grillad quorn eller vegobiffar.