Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 00:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/potatissallad-med-sparris-och-salsa-verde/

Recept

Potatissallad med sparris och salsa verde

Foto: Stefan Wettainen

Man kan ju knappast göra en bok om somriga sallader utan att ha med en potatissallad. Det här är min härligt gröna och smakrika variant. Den är himmelsk till grillade lammkotletter, men även kalas till rökt fisk.

1. Skrapa potatisen väl och koka den nätt och jämnt färdig i lättsaltat vatten.
2. Lägg ner sparrisen de sista två minuterna, kyl sedan sparrisen och ställ den åt sidan.
3. Kör persilja, salvia, dragon, vitlök, kapris, sardeller och senap i mixer. Tillsätt olivolja lite i taget och fortsätt mixa.
4. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt (om det behövs) och peppar.
5. Blanda såsen med potatisen medan potatisen fortfarande är ljummen. Använd helst händerna, så att den inte går sönder.
6. Bryt rosésalladen i bitar och blanda försiktigt ner den tillsammans med salladslök och sparris.​