Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 17:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/potatissallad-pa-manga-vis/

Recept

Potatissallad på många vis

Foto: Stefan Wettainen

Det här är ett öppet recept för att man själv ska kunna skapa sin favorit. Man kan till och med byta ut potatisen mot kokt jordärtskocka eller lättkokt majrova.

1. Stick potatisen med en gaffel. Koka den i lättsaltat vatten tills den är mjuk men inte mosig, det tar 15–20 minuter. Ta upp potatisen och låt den svalna. Skala den.
2. Jordärtskockor behandlas på samma vis. Majrovor delas till 3–4-centimetersbitar och kokas endast 7–10 minuter.
3. Häll över någon av såserna och smaksättning. Smaka av.