Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 01:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/potatissnittar-med-kaviar/

Recept

Potatissnittar med kaviar

De här snittarna är lika enkla som goda och tillfredsställer i ett nafs påsksuget efter sill, potatis, gräddfil och rödlök utan att dämpa den goda hungern alltför mycket. Med smak av smörgåsbord och tradition är den en perfekt inledning till en modern påskmåltid i glada vänners lag.

Foto: Beatrice Lundborg

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skrubba potatisarna och skär dem i ca 1 cm tjocka skivor.

3. Blanda potatisskivorna med salt och olja och sprid ut dem på en plåt.

4. Rosta potatisskivorna i ugnen ca 20 minuter eller tills de är gyllenbruna utanpå och mjuka inuti. Låt dem svalna tills de är ljumma.

5. Blanda crème fraiche, kaviar och rödlök och låt stå i kylskåpet tills potatisskivorna är klara och har svalnat.

6. Lägg potatisskivorna på ett fat, spritsa eller klicka på kaviarkrämen och garnera med dillvippor och eventuellt stenbitsrom. Servera genast till ett glas kall ljus lager, gärna med medelstor beska.