Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-29 20:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pumpachutney/

Recept

Pumpachutney

DN Text

Skala och skär pumpaköttet i ganska små tärningar. Hacka löken grovt. Lägg detta tillsammans med torkade aprikoser, vinäger, vatten, socker, salt, senapsfrö, ingefära och muskotblomma i en kastrull och koka upp. Koka på svag värme ungefär 40 minuter eller tills pumpakött och aprikoser börjar mosa sig.

Vill man ha chutneyn mer finfördelad kan man använda stavmixer eller matberedare. Smaka av med sambalkrydda och rör sist i det rivna citronskalet och pressad citronsaft.

Häll upp på burkar och förvara i
kylen.