Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-27 06:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pumpapaj-med-ingefara-och-kanel/

Recept

Pumpapaj med ingefära och kanel

DN Text

Pajdeg:
Hacka samman mjöl och smör, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Ställ den kallt i ca 30 minuter.

Pumpakok:
Skär fruktköttet i tärningar och lägg dem i en gryta tillsammans med vatten, salt och socker. Koka upp och koka sedan på svag värme virka 40 minuter eller tills pumpan känns mjuk. Pressa pumpan genom en sikt och låt sedan moset kallna.

Fyllning:
Blanda pumpamoset med övriga ingredienser till fyllningen och rör till en slät massa.

Tryck ut pajdegen i en form och lägg i fyllningen. Grädda pajen på 175 grader i cirka 50 minuter. Pajen ska inte vara kladdig.

Servera ljummen eller kall med vispgrädde eller glass.