Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 11:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/quornkycklingcurry-a-la-thai/

Recept

Quorn/kycklingcurry à la thai

DN Text

Bryn currypastan i olja och rör tills den löst sig.

Tillsätt kokosmjölk, fisksås eller soja och socker. Låt koka ett par minuter och lägg sedan i kyckling- eller quornbitarna och rivet limeskal. Sjud tills kycklingen är klar, ca 5 minuter. Smaka av med pressad lime.

Garnera eventuellt med lite raspat limeskal och ringar av urkärnad chilifrukt. Jasminris passar fint att äta till curryn. Lättkokt broccoli eller annan grönsak ger ett bra och färgrikt inslag på tallriken.