Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-19 12:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rabarber-och-jordgubbssoppa/

Recept

Rabarber- och jordgubbssoppa

1.Skala rabarbern och skiva den tunt.
2.Koka upp vatten, socker, lime och citron. Lägg ner rabarbern i koket. Koka utan lock tills rabarbern löser upp sig, cirka 1015 minuter. Drag av kastrullen från värmen.
3.Rensa jordgubbarna och skiva dem tunt. Lägg ner dem i den varma soppan. Låt soppan svalna och ställ sedan in den kylskåpet och låt stå åtminstone 1 timme, men gärna längre.
4.Ät soppan i djupa skålar eller höga glas med en eller ett par kulor vaniljglass i.