Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-12 09:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/rabarber-under-mandelmassetacke/

Recept

Rabarber under mandelmassetäcke

DN Text

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala rabarbern om den är utvuxen och dela den i bitar. Blanda rabarbern med socker och potatismjöl och lägg i en ugnsform. Riv mandelmassa på grova sidan av ett rivjärn och strö över ytan.

Mandelmassan är lättast att riva om den är lite hård. Lägg den en stund i frysen om den är nyinköpt.

Grädda i ugnen cirka 18 minuter eller tills rabarbern är genommjuk.

Lägg en bit folie över efter cirka 10 minuter, om mandelmassan ser ut att få för mycket färg.

Servera med vaniljglass eller vispad grädde.